Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ifadeyeçağrıldı

Charlie Hebdo dergisinin karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ifadeye çağrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'yı ifadeye çağırdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında resen ve şikayetler üzerine başlattığı soruşturmada, bu kişilerin ifadelerine başvuracak. "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve "dini değerleri aşağılama" suçundan açılan soruşturma gereği savcılığa ifade vermek üzere çağrılan Karan ve Çetinkaya, önümüzdeki günlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelecek.

Cumhuriyet Gazetesi'ne karikatür tepkisi
Ankara Barosuna kayıtlı bir avukat, Cumhuriyet gazetesi yetkilileri ile bazı yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu Avukat Kemalettin Yılmaztekin, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlaması nedeniyle gazete yetkilileri ile bazı köşe yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılmaztekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Charlie Hebdo saldırısını hatırlattı ve "Bu saldırının sonuçlarının, kimler tarafından ne amaçla yapıldığının tartışılması bir yana, görünen nedeni, İslam dinine inanan bizlerin peygamberi Hz. Muhammed'e karikatür yoluyla yapılan haysiyetsiz saldırılardır" ifadesini kullandı.
"Vahim sonuç doğuran, fikir ve basın özgürlüğü maskeli hakaretin bir tekrarının Cumhuriyet gazetesince yapıldığını" savunan Yılmaztekin, "Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri köşelerinde yayınlayan yazarların da halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak suçunu işlediklerini" kaydetti.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/editorunsectikleri/225434.aspx