Cumhuriyet Ankara Büro - CHP PM 60 kişiden oluşuyor. Bilim Kültür Yönetim Platformundan seçilecek 8 üye dışında 52 kişi PM’ye seçilecek. Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla birlikte 90'ı aşan bir anahtar liste sunması bekleniyor. Bu liste içinden seçilecek 60 kişiyle ilgili de daha dar yeni anahtar listeler yarışacak. Listede öne çıkan isimlerden bazıları şöyle:

. Kılıçdaroğlu’nun listesinde, mevcut Merkez Yönetim Kurulu üyeleri aynen PM’de korundu. Yönetime girip girmeyeceği merak konusu olan Denizli Milletvekili Adnan Keskin anahtar listede yer aldı. Geçtiğimiz günlerde istifa eden Gürsel Tekin ile Kılıçdaroğlu’nun daha önceki MYK’larında yer alan Haluk Koç ile Hurşit Güneş de listede ismi bulunanlar arasında.

Genç vekiller listede

. Genç milletvekillerine ve gençlik kollarına lisetsinde ağırlık veren Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde milletvekillerinden Şafak Pavey, Veli Ağbaba, Engin Altay, Özgür Özel, Ali Rıza Öztürk, Gülsüm Bilgehan Toker, Bülent Tezcan, Kadir Gökmen Öğüt de yer alıyor.

. Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, görevden alınan CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı da listeye girdi.

İşadamları

. Listeye “temiz” işadamları koyacağını açıklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasından isimlere PM listesinde yer verdi. İşadamı Cemal Canpolat listeye girdi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi olan İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

Emekli General

. Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesinde iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

. Mevcut PM’den Bülent Kuşoğlu ve Gülseren Onanç, Umut Oran yerini korudu. Eski milletvekili Çetin Soysal ile sendikacı Yaşar Seyman listede yer buldu.

Sağlar liste dışı

. Kemal Kılıçdaroğlu’nun listede yer alacağını söylediği eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, il başkanlarının tepkisi üzerine liste dışında kaldı.

Bilim Platformu Listesi

60 kişilik PM’nin 8 üyesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday göstereceği 12 kişi arasından seçilecek. Platform listesinde yer alan bazı isimler şöyle:

. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Sencar Ayata, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Burhan Şenatalar ile gazeteci, televizyon programcısı Gürbüz Evren.

. Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı Halit Toraman da PM anahtar listesine girecek isimler arasında.