Mursi yanlıları ile karşıtları arasında Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde çıkan çatışmalarda 1 gösterici ölürken, 150 kişi de yaralandı

Cumhurbaşkanlığı Sarayının bulunduğu Mergani caddesini dolduran Mursi taraftarları ile alana gelen muhalifler arasında çıkan çatışmada Roksi Meydanı savaş alanına döndü.

Göstericiler birbirini taş yağmuruna tutarken, alanda polis olaylara müdahale etmekte güçlük yaşadı. Mergani caddesi'nde iki grup çatışmaya başlarken, Muhalifler, ellerindeki biber gazı ve moltof kokteylleri ile hükümet yanlılarına saldırırken, çöp kutularını da ateşe verdi. Olayların ilk başladığı andan itibaren bölgede bulunan Doğan Haber Ajansı Kahire temsilcisi olayları an ve an görüntüledi. Margani caddesinde başlayan çatışmalar, Roksi meydanına taştı. Roksi meydanında yüzlerce muhalif ile hükümet yanlısı taşlar ve sopalarla birbirlerine girdi. Göstericiler atılan taşlardan korunmak için, karton kutuları ve demirleri barikat olarak kullanırken, çatışmların yaşandığı bölgede bulunan onlarca araç zarar gördü. Olaylar sırasında Mursi taratarlarının arasında kalan bir kişi de feci şekilde dövüldü. Yaşanan çatışmalar sonucunda 1 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldındı.

DHA