Petek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdi.

Demokratik toplumlarda eleştirinin bir hak olduğunu ancak hakaret ile eleştiri arasındaki sınırların özellikle siyasetçiler tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Petek, bilerek yapılan bir hakareti savunmanın ve tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun nefret dili kullandığını belirten ve bu durumu kınayan Petek, "Ülkemizin terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdiği, güvenlik güçlerimizin canları pahasına fedakarca mücadele ettiği bir dönemde, ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek, bölücü terör örgütünden yana taraf olmak ve örgüte destek vermek demektir" ifadelerini kullandı.

"SAVUNULACAK TARAFI YOKTUR"

Petek, "Dokunulmazlık zırhını Cumhurbaşkanı'na hakaret için kullanmak bir hakkın suistimalidir. 'Benim dokunulmazlık zırhım var' diyerek, bunun arkasına gizlenip bunu başkalarına, özellikle cumhurbaşkanına hakaret için bir siyasetçi kullanıyorsa bunun savunulacak tarafı yoktur" diye konuştu.

Petek, Kılıçdaroğlu'nu sözleri nedeniyle milletten özür dilemeye de davet etti.
 

Kaynak: HABER7.COM