Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 'Bizim, Ortadoğu'da lehçe müşterek kuvvet olmamızı, dünyada toptan müşterek kuvvet olmamızı kimesne engelleyemez' dedi.

Orakoğlu, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Kültür Sarayı'nda Dumlupınar Üniversitesi ve kaza belediyesince planlı etkinlikte 'Türkiye'de Terör' mevzulu konuşma verdi.

Türkiye'nin, zaman dünyaya insanlık, insanoğlu hakları ve özgürlükler hesabına aşırı ağırbaşlı manada ibret sağlayan ve bellek tutabilen müşterek abuhava biçimine geldiğini aktaran Orakoğlu, aut güçlerin ve yukarı akılın hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu kaydetti.

Orakoğlu, şu şekilde konuştu:

'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı, yıldırı literatüründe 'kişilik suikastı' denilen, namına muhtelif sıfatlar takılarak iri operasyona kalkıştılar. Bu operasyonları da maatteessüf birtakımı politik partiler üstünden yaptılar. Ama bu süreçler tutmadı. Baktığımızda 'Yeni Türkiye' adını verdiğimiz sistemin aşırı çelimli ve ayakları üstünde duran müşterek manzume bulunduğunu görebiliyoruz.'

Ortadoğu'da lehçe kuvvet olmak

Türkiye'nin müşterek kuvvet bulunmasına kimsenin bariyer olmayacağını özetleyen Orakoğlu, 'Bizim, Ortadoğu'da lehçe müşterek kuvvet olmamızı, dünyada toptan müşterek kuvvet olmamızı kimesne engelleyemez. Ortadoğu'da birtakımı devletler ortada aşırı değişik işbirlikleri yapılıyor. Ortadoğu savaşını ele geçiren devletler dünkü müşterek evren düzeni ihdas peşindeler. Türkiye'nin önü bana gereğince aşırı açıktır' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA