MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı mahalle muhtarlarıyla bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Türkiye'yi büyütmek, bu millete hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Tüfenkci, muhtarların da görevlerinin hakkını vermek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Hükümet programını hazırlarken 'önce insan' dediklerine işaret eden Tüfenkci, 'İnsanı önceleyen, insanı odaklayan hedeflerle eylem planları ortaya koyduk. Sizler mahallelerinizde seçilirken 'önce mahalleli' dediniz 'insan' dediniz, kişi ayrımı yapmadan, mezhep, din ayrımı yapmadan 'velev ki insan' dediniz her kapıyı çaldınız, her kapının hizmetinde olmak için gece gündüz çalıştınız, koşturuyorsunuz, koşturacaksınız. Bu bizim asli görevlerimiz' diye konuştu.

Başkanlık sistemini Türkiye'nin tartışmasını istediklerini dile getiren Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

'Bu milletin bünyesine uygunsa, bu milletin geleceğini daha yukarılara taşımak için uygunsa tartışılsın' dediğimizde birileri özellikle de ana muhalefet partileri ve birtakım medyanın hemen aklına Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Başkanlık sistemini tartışmıyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tartışıyor. Biz 'Başkanlık sistemi tartışılsın, bu milletin bünyesine uygun mu değil mi onu görelim' diyoruz. 'Anayasa değişikliği' dediğimizde herkes 'Bu anayasa değişsin' diyor ama 'Nasıl bir anayasa dediğimizde' hemen akıllarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız sizin oylarınızla, yüzde 52 oyla, milletin oyuyla ilk defa seçilen bir cumhurbaşkanı. Meşruiyetini ve dayanağını Anayasa ile birlikte sizin oylarınızdan alıyor. Biz Cumhurbaşkanı'mızın şahsını tartışmaktan ziyade sistemleri tartışmak zorundayız ama maalesef Türkiye'nin geleceğini ve zamanını şahısları tartışarak geçirmek isteyen bir ana muhalefet partisi var ama ben inanıyorum ki sizler milletin içerisinden çıkan muhtarlarımız ve milletle en yakın bağ kuran temsilciler olarak bu konularda da milletin nabzını iyi tutacağınıza inanıyorum.'

Muhabir: Yeter Erdine


Kaynak: AA