Gül, "Tabi devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu, Düşünceler ifade edilebilir konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor" dedi.

Gül, 'At Bayramı' kutlamaları kapsamında geldiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta kaldığı otelde gazetecilerle sohbet etti. Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Gül'e Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamalar soruldu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları desteklerdiği hatırlatıldı. Gül, "Tabi devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu, Düşünceler ifade edilebilir konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor" dedi.

Perşembe günü Başbakan Erdoğan ile görüştünüz, köşk konusu gündeme geldimi yönündeki soruya Gül, "Bunları önümüzdeki kısa süre içerisinde bunlarla ilgili netleşir, neticeleri görürsünüz.ödedi. Bir başka gazeteci ise 'Başbakan Eroğan gazetecilere köşk konusuyla ilgili 'Ters köşeye yatırabiliriz' sözlerini hatırlattı. Gül, “Biz kendi aramızda en azından ikimizle ilgili konuyu konuşup, kendimiz bir neticeye varırız. Bundan dolmayı Türkiye'ye herhangi bir risk kimse biçmesin" diye cevapladı.

MİT YASASI

MİT yasasıyla ilgili bir soruya Gül, "Ben, bazı şeyleri değiştirttim. Bazı şeyler eklendi. Nihayet tartışmalı konular her zaman olabilir. İtiraz varsa onu anayasa uygunluğu açısından bakacak mercide bellidir" diye cevapladı.

YÜZ İFADESİ
Bir başka gazeteci ise, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşması sırasındaki yüz ifadesi soruldu. Gül, "Bunlara hayret ediyorum doğrusu. Her şeyi böyle İstismar edenlere. Geçenlerde meclisin resepsiyonunda sıcak ortamda biraz terlemişim dışarısı da serin. Bunları bu tip saptırıp istismar edilmesini çok hoş karşılamıyor. O konuyu da bugün fark ettim. Söylediler." dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra gazetecilerle birlikte selfie pozu verdi.

Fırat KESKİNKILIÇ / TÜRKMENİSTAN (DHA)
DHA DIŞ