Ankara'da yoğun trafikte seyir halindeyken arkadan gelen Cumhurbaşkanlığı konvoyuna 'zamanında' yol vermediği için bir taksiciye para cezası kesildi. Gerekçede, "'Sayın Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri’ni tehlikeye düşürmek” yazılıydı.

Ankara ’da 19 Eylül günü havaalanına yolcu götürürken, arkasına resmi araç konvoyu gelen taksi şoförü M.Y.’ye 20 gün sonra 88 liralık trafik cezası makbuzu geldi. Makbuzda ceza gerekçesi olarak ''Sayın Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri’ni tehlikeye düşürmek” yazılıydı. M.Y. “Trafik o gün yoğundu, hemen yana geçemedim. Uygun olunca yol verdim. 155’e şikâyet etmişler. Cezayı ödemek istemiyorum, itiraz edeceğim” dedi.

Gerekçede, “Sayın Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri’ni tehlikeye düşürmek. 4572/Trafik güvenliği ile ilgili kurallara uymamak” yazıldı. M.Y., yaşadıklarını Hürriyet’e şöyle anlattı:

“19 Eylül’de havaalanına yolcu götürüyordum. Arkadan selektör yapıldı, siren çalındı. Trafik yüzünden sağa geçemedim. Uygun olunca yol verdim. 20 gün sonra ceza makbuzu geldi. Gerekçeyi görünce korktum, panikledim.

"İTİRAZ EDECEĞİM"

Akan trafikte başka ne yapabilirdim ki, kırmızı halı mı serecektik? Cumhurbaşkanlığı makamını temsil eden birinin, işi gücü bırakıp ihbarda bulunmasına şaşırdım. Ortada bir durum yokken, uğraşılması tuhafıma gitti. Cezayı ödemek istemiyorum, itiraz edeceğim.”


http://www.birgun.net/haber-detay/cumhurbaskani-genel-sekreteri-ne-yol-vermemek-suc-sayildi-92623.html