KİEV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Devlet Başkanlığı İdaresi'ne gelişlerinde Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko karşıladı.

Erdoğan ve Poroşenko'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından Türkiye ve Ukrayna milli marşları çalındı. Erdoğan ve Poroşenko tören kıtasını denetledi. Erdoğan, tören kıtasını "Vitayu voiniv (Merhaba asker)" diyerek selamladı.

Heyetlerin birbirlerine takdimlerinin ardından askeri geçiş törenini izleyen Erdoğan ve Poroşenko daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'na başkanlık edecek Erdoğan ve Poroşenko, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel de hazır bulundu.

Türk heyetinde ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Mustafa İsen ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da yer aldı.

Muhabir: Enes Kaplan, Ali Cura

Kaynak: AA