TBMM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve beraberindeki komisyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

Komisyon üyesi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evvel kez, bütçenin komisyondan geçmesinden sonraları komite başkanı ve üyelerine külliyede kahvaltı verdiğini belirterek, kahvaltıda terörle uğraş mevzusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Terörle uğraş dair meydana getirilen çalışmaların anlatıldığını tabir fail Koçer, milletvekillerinin, bu husus karşı bölgelerine bağlı görüşlerini ve hal önerilerini sunduğunu tabir etti.

Nejat Koçer, komisyonun, 1 Kasım seçimlerinden sonraları testis yasaları, ek bütçeyi ve anne bütçeyi kabul ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Plan ve Bütçe Komisyonuna dip faaliyetlerinden çevre teşekkürname ettiğini bildirdi. Koçer, 'Türkiye'nin hepsi yatırımlarının bütçesini yapan, ehemmiyetli konuların testis kanunlarla yasalaşmasını sağlayıcı komisyonun Beştepe'de ağırlanması önemli' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, umumi yerine Türkiye'nin sonuç vaziyetini değerlendirdiğini, nice konudaki boşluk açısını ortaya koyduğunu tamlayan Koçer, Erdoğan'ın, bu mevzularda komite üyelerinin, bütçenin yanında düşün ve önerilerini de dinlediğini anlattı.

Koçer, Türkiye'nin çetin süreçten geçmiş olduğu şimdilerde bu cins buluşmaların manalı ve ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, 'Bilgi edinmek, bilim kabul etmek önemli. Bizim bu konudaki görüşlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın bedel vermesi elbette ki bizim açımızdan da aşırı önemli' dedi.

Kahvaltıya; AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile emektar Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Ali Babacan'ın da aralarında bulunmuş olduğu birtakım milletvekilleri de katıldı.

Muhabir: Coşkun Ergül

Kaynak: AA