İSTANBUL

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu (DÜNBALFED) Genel Başkanı Recep Varol, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında dik duruşu, 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek dünya mazlumlarına işaret etmesi ve ülkemizde 3 milyona yakın mağdur insana kapıları açmasından dolayı Nobel Barış Ödülü'nü hak ediyor." dedi.

Federasyonun Bayrampaşa'daki genel merkezinde açıklama yapan Varol, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi karşısında milletin topyekün kahramanca duruş sergilediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişiminin önlenmesindeki önemine dikkati çeken Varol, şöyle konuştu:

"Artık bütün dünya şunu gördü ki Türk milletini iradesi dışında dizayn etmeye imkan yoktur. Bu yolla yapılan bütün komplolar boşa çıkmıştır. Önümüzde devleti ve milletiyle el ele vermiş sarsılmaz bir bir Türkiye bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında dik duruşu, 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek dünya mazlumlarına işaret etmesi ve ülkemizde 3 milyona yakın mağdur insana kapıları açmasından dolayı Nobel Barış Ödülü'nü hak ediyor. Bu ödülü samimiyetle hak ettiğini düşünüyoruz."

FETÖ'nün Balkan ülkelerinde yaptığı çalışmalardan örnekler veren Varol, Türkiye'de insanların dini ve insani duygularını sömüren örgütün Balkanlar'da da aynı sistemle var olduğuna vurgu yaptı.

Balkanlar'ın her anlamda çok büyük anlam taşıdığını anımsatan Varol, Balkanlar'da yaşayan soydaşların da FETÖ'nün aynı mağduriyetlerini yaşamaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Muhabir: Emrah Güney

Kaynak: AA