HATAY - ERDAL TÜRKOĞLU / SALİM TAŞ

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Han Şeyhun'da kimyasal silahla yaptığı katliamda ikiz bebekleri ve eşi dahil 16 yakınını kaybeden Abdülhamid el-Yusuf, dün Hatay'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile acısını paylaşma imkanı bulmasına ilişkin, "Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olayların başından bu yana yanımızda duran büyük bir lider. Onunla tanışmaktan çok memnun oldum, şeref duydum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Yusuf, ülkesinde yaşanan büyük acıların devam ettiğini anlattı.

Erdoğan'la Hatay'a yaptığı ziyaret esnasında görüşme fırsatı bulduğu için çok memnun olduğunu belirten Abdülhamid el-Yusuf, şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olayların başından bu yana yanımızda duran büyük bir lider. Onunla tanışmaktan çok memnun oldum, şeref duydum. Onunla tanışmayı çok istiyordum. Allah'a şükrediyorum nasip oldu. Erdoğan bana, Beşşar Esed'in bu insanlara yaşattıklarını bir gün kendisinin de yaşayacağını, bunların yanına kalmayacağını, elbet hesabını vereceğini söyledi. Ben de kendisine 6 yıldır süren bu savaşın artık bitmesi, insanların normal hayatına dönmesi gerektiğini söyleyerek, ülkemizi terk edip farklı ülkelere gidenlerin de geri gelmesi için yardım istedim. Kendisi de bana inşallah bunların sağlanması için elinden geleni yapacağını ve her zaman yanlarında olduğunu aktardı."

"Bomba atılan yerde çocuk parkı vardı"

Esed'in muhaliflere ait kimyasal silah bulunan bir depoyu vurduğu yönündeki açıklamasına da değinen Yusuf, vurulan yerde hiçbir şekilde silah ya da kimyasal maddenin olmadığını belirtti.

Bölgenin, vatandaşların normal yaşantılarını sürdürdüğü bir nokta olduğunu vurgulayan Abdülhamid el-Yusuf, "Hatta bombanın atıldığı yerde oyun alanları, çocukların oyun oynadığı park vardı. Hiçbir şekilde kimyasal madde, silahı bırakın, bir muhalif asker bile yoktu. Sivillerin yaşadığı bir yerdi." diye konuştu.

İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlenen saldırıda aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, gazdan etkilenenler kaldırıldıkları sahra hastanelerinde tedavi altına alınmıştı

Yusuf, ABD'nin rejime ait hava üssünü vurduğunu duyduğunda çok sevindiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"ABD'nin Esed'e ait havaalanını vurduğunu duyduğumda çok sevindim. Fakat daha sonra sadece bir noktayı vurduğunu öğrendim. Sadece bir noktayı hedef alarak yapılan saldırıyı yeterli bulmuyorum. Esed'e ait çok sayıda hava üssü, askeri birlik yerleri var. Onlar hiçbir şekilde hedef alınmadı. Bu noktaların da vurulması gerekliydi. Esed'i ve yanında olanlar ancak bu şekilde durdurabilirdi."

Tüm insanlığa seslenen Abdülhamid el-Yusuf, "İnsanlar öldürülmesin. Normal hayatlarında yaşamaya devam etsin. Beşşar Esed ve yanında duranlar artık insanları öldürmesin." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA