ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kazan ilçesinin Kahramankazan olarak değiştirilmesi hakkındaki kanunu onayladı.

Erdoğan'ın onayladığı 6752 sayılı "Ankara İli Kazan İlçesinin Adının Kahramankazan Olarak Değiştirilmesi ve Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesini ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edilmesini öngörüyor. Söz konusu kanun, TBMM Genel Kurulu'nda 25 Ekim'de kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ayrıca 2 kanunu daha onayladı.

Erdoğan'ın onayladığı diğer kanunlar şöyle:

- 6749 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun."

- 6751 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun."

Söz konusu kanunlar Erdoğan tarafından Anayasa'nın 89. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca



Kaynak: AA