ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, telefon görüşmesinde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgede DEAŞ'a karşı mücadele konusunda kararlılıklarını teyit ederek, Kuzey Irak'ta PKK’nın barınmasına müsaade edilmemesi gerektiği hususunda da mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı.

Erdoğan ve Obama, 1 saat 25 dakika süren görüşmede, DEAŞ ile mücadele konusunda gelecek aşamaların nasıl olacağı konusunu ele aldı.

Obama, Türkiye-Suriye sınır bölgesini DEAŞ'tan temizleyen Özgür Suriye Ordusuna sağlanan destek başta olmak üzere Türkiye'nin bu mücadeleye yaptığı katkıları takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Suriye halkı, Türkiye, ABD ve diğer ülkelere yönelik tehdidin azaltılması için halihazırdaki başarılı sürecin ve DEAŞ'a yönelik baskıların devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Obama, Türkiye'nin DEAŞ karşıtı koalisyona uygun seviyede ve biçimde katılımı konusunda Türkiye ile Irak arasında devam eden diyalog sürecini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

İki liderin, Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini teyit ettikleri görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin DEAŞ ve PKK dahil tüm terör örgütlerinden temizlenmesi gerektiğine işaret ederek, Musul'daki operasyonun hassasiyetle yürütülmesinin önemine dikkati çekti.

Başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgede DEAŞ'a karşı mücadele konusunda kararlılıklarını teyit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Kuzey Irak'ta PKK'nın barınmasına müsaade edilmemesi gerektiği hususunda da mutabık kaldı.

Muhabir: Enes Kaplan

Kaynak: AA