AKRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana'nın başkenti Akra'da mevcut ve inşaatı bitmeme eden Gana Millet Cami ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, Akra'nın Müslümanların koyu bulunmuş olduğu Kanda mahallesinde, Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın yardımıyla yaptırılan Millet Cami ve Külliyesi'nin inşaatını gezdi.

Erdoğan'ın ziyareti esnasında Ganalı Müslümanlar ve bu ülkede canlı Türkler yârenlik gösterisinde bulundu.

Cami inşaatı üzerine yetkililerden bilgelik meydan Erdoğan, burada meydana getirdiği konuşmada 'Değerli kardeşlerim, herhangi ortak şeyden önceki ahit burada caminin geldiği kalburüstü kırat bizi bahtiyar etti. Sayın Gana Devlet Başkanı Mahama, caminin isminin Millet Camisi bulunduğunu söyledi. Caminin yapılması çabucak Akra düşüncesince değil hepsi Gana düşüncesince ciddiyete haizdir. Diyanet ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın meydana getirdiği camimizin hepsi Müslümanlara hayır olmasını Allah'tan diliyorum' dedi.

Cami ve külliyetinin 40 dönümlük ortak arazide meydana geleceğini tamlayan Erdoğan 'İnşallah, Akra'daki bu cami-külliye ortak nitelik bilme yuvası olmasının yanı sıra, insanoğlu yetiştiren ortak fariza ödeme edecek' biçiminde konuştu.

Erdoğan, caminin imalinde maddesel içsel hepsi imkanlarını seferber fail her insana ve camide emeği güzeşte mimarından mühendisine hattatından nakkaşına her insana teşekkürname etti. Erdoğan konuşmasını 'İnşallah en endamsız sürede caminin tamamlandığı müjdesini alırız, sizleri nazikâne selamlıyorum ve hepinizi Allah'a denyo ediyorum' diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde, Gana Başmüftüsü Osman Nuhu Shaavubutu şahsen afsun etti. Erdoğan, Gana Başmüftüsüne Kur'an-ı Kerim bağış ederken, Başmüftü Shaavubutu da Erdoğan'a hatla merkum ortak afsun tablosu bağış etti.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

Kaynak: AA