Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizler, şahısların din, dil, budunsal köken ayrımına sunulan kalmamalarının, kişi kültür, tradisyon ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin, dün olduğu kabilinden bugün de bel kemiği insanoğlu hakları ortada toprak aldığına inanıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden meydana getirilen açıklamada, Erdoğan'ın Paskalya nedeniyle müşterek ileti yayımladığı belirtildi.

Mesajında, dini bayramların, toplumda kardeşlik, muhabbet ve saygının hâkim olduğu, birlik, el birliği ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı müstesna günler bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, Paskalya'nın da çeşitli kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşların en önemli yortularından birisini oluşturduğunu belirtti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

'Tarih süresince başka kült ve kültürlere saygıyı asal meydan müşterek medeniyetin personelleri yerine bizler, farklılıkları bolluk biçiminde ittihaz etmenin, toplumumuzda birliğin pekiştirilmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizler, şahısların din, dil, budunsal köken ayrımına sunulan kalmamalarının, kişi kültür, tradisyon ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin, dün olduğu kabilinden bugün de, bel kemiği insanoğlu hakları ortada toprak aldığına inanıyoruz. Bu ihtisas ve düşüncelerle, Hristiyan vatandaşlarımız başta peyda etmek üzere, tüm Hristiyanlara Paskalya yortuları münasebetiyle tebriklerimi ve keyif dileklerimi sunuyor, çıkarlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.'

Kaynak: AA