İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte Gazi Sabri Gündüz'ün evine ziyarette bulundu.

Gazi Gündüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Darbe girişiminin yaşandığı gece bacağından yaralandığını belirten Gündüz, aldığı yaranın sağlığını nasıl etkilediği hususunda Erdoğan'a bilgi verdi.

Gündüz'ün kızı Bahar Betül ile komşularının çocukları Zümra Betül ve Hasan Sait'i seven Erdoğan, çocuklara oyuncak hediye etti.

Sohbet sırasında Gündüz'ün annesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, oğluna sigarayı bırakmasını tembih etmesini rica etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Gündüz'den sigara paketini isteyerek, bırakması konusunda söz aldı.

Şehit ailelerine başsağlığı telgrafı

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ve Hakkari'deki terörle mücadele faaliyetleri sırasında şehit olan askerler Şahin ile Eker'in ailelerine başsağlığı telgrafı gönderdi.

Erdoğan telgrafında, "Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz için Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere merhum şehidimizin kederli aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Çiğdem Alyanak

Kaynak: AA