Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle meydana getirilen ABD Diyanet Merkezi, ülkedeki Müslümanları bire ortak bina altında buluşturacak önce Türk İslam merkezi olma hususi durumunu taşıyor. Merkez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mart-2 Nisan tarihleri ortada ABD'ye gerçekleştireceği ziyarette açılışı yapılarak hizmete sunulacak.

Amerika Diyanet Merkezinde 'İslam dininin asliye kaynaklarına mebni akıllıcasına ve şimdiki bilgiyle camianın ilmek dair aydınlatılması, inanç, tapınma ve ahlak esaslarıyla ait topluma kösemenlik edilmesi, adalet, barış, hoşgörü ve aykırı basiret temelinde ilgiler geliştirilmesi gibi icraat yürütülmesi' amaçlanıyor.

ABD'deki ikiz minareli önce cami

Cami merkezli ortak karmaşa bulunan ABD Diyanet Merkezinde, ekin merkezi, dernek binası, mihman evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.

Yapının en merkezi binası cami, 16. çağ devri Osmanlı mimarisine akla yatkın nesir edildi. ABD'deki dü minareli ortak tane cami bulunan ibadethanede, sahn da engelleme bire ortak anda 3 bin insan tapınma edebilecek. Cami, bin 879 metrekare düzlük hesabına nesir edilirken, ibadethanenin altında 300 metrekare kadar İslam Eserleri Müzesi toprak alıyor.

Külliye zarfında Selçuklu mimarisine akla yatkın nesir edilen ekin merkezinde ise kütüphane, konuşma ve işporta salonu, güruh salonu ile kabul töreni sahası bulunuyor. Kültür merkezi içerisindeki İslam Araştırmaları Merkezinde ise Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü terbiye düşüncesince gidecek öğrencilere müşavirlik hizmeti sunulacak.

Kaynak: AA