EDİRNE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sarayiçi'nde 17 ile 102 ambulansın üleştirme töreninde müzakere yaptı.

Türkiye'nin büyüyüp gelişmesinden huzursuz bulunan kimseler bulunduğunu anlatım fail Müezzinoğlu, bütünlük ve beraberlik içre değme muhtelif zorluğun üstesinden geleceklerini belirtti.

Türkiye'nin akıbet devirde adamlık dışı yıldırı eylemlerine verilen kaldığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, 'Çukur kazanları çukura gömeceğiz' dedi.

Üst üstüne üstlük adamlık dışı yıldırı eylemlerine muhatap olunduğunu tamlayan Müezzinoğlu, 'İnsanlarımızı, adamlık dışı yanında biçimde katleden anlayışı burada baştan sona beraberce lanetliyoruz. Onların bu millete koyuvermek istediği korkuya katiyen doğrulama olmayacağız. Dik duruşumuzla bütünlük ve el birliği anlayışımızla onlara baştan sona beraberce matematik soracağız.'' ifadelerini kullandı.

'Terör yanında adamlık suçu'

Türkiye'nin yaşamış olduğu yıldırı saldırılarını izleyen devletlerin de terörden dokunca gördüğünü özetleyen Müezzinoğlu, terörün yanında adamlık suçu bulunduğunu vurguladı.

Teröre baştan sona beraberce için genişlemek icap ettiğini özetleyen Müezzinoğlu, ''Karşılaştığımız sıkıntıları seyredenler de o yılanın menfaatlerini soktuğunu görmeye başladılar, bizim hissettiğimiz acıyı temaşa zevkini geçinme süreleri levent boylu sürmedi. Buna katiyen ve katiyen ah ne iyi evet demiyoruz. Keşke olmasaydı, bari yanında arı insanoğlu kaybedilmeseydi. Ama yanlışlığa peyrev kalmak, zulme isteme açıklamak zalimliktir. Terör yanında adamlık suçudur ve baştan sona beraberce için çıkmalıyız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Salih Baran, Hakan Mehmet Şahin

Kaynak: AA