Şırnak’taki Cudi Dağı’na yönelik, üç ayrı noktaya yapılan operasyonda çıkan çatışmada, beş özel harekât polisi hayatını kaybetti. Çatışmalar sırasında beş polis ise yaralandı.

Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak’ta PKK’ya yönelik operasyonlar başladı. Cudi Dağı’nda tesbit edilen bir grup PKK’lıya yönelik dün sabah saatlerinden itibaren hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyona, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekât Timleri ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Timleri birlikte katıldı.

Sıcak temas sağlandı

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Yer yer karlarla kaplı operasyon bölgesine Sikorsky helikopterlerle polis ve jandarma özel harekât timleri indirildi. Sıcak temasın sağlanması üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte beş özel harekâtçı polis hayatını kaybetti. Çatışma sırasında beş polis ise yaralandı. Operasyon bölgesine helikopterlerle takviye timler sevk edildi.

Bu arada çatışmada yaralanan Özel Harekât Şubesi’nde görevli, 26 yaşındaki polis Erkan Onur Can’ın, cep telefonundan aradığı annesi Fatma Can’a “Ah, anne vuruldum” diyebildiği öğrenildi. 55 yaşındaki Fatma Can oğlunun ve arkadaşlarının PKK’lılarla çatışmasında silah seslerini telefondan dinlediğini söyledi. Anne Can, beş yıllık polis olan oğlunun bu konuşmanın ardından hayatını kaybettiğini düşünerek sinir krizi geçirdi.

Anne hastaneye kaldırıldı

Yaralanan polis Erkan Onur Can Şırnak’ta hastaneye kaldırılırken, fenalaşan annesi Fatma Can da yakınları tarafından götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Anne Can’a sakinleştirici iğne yapıldı ve yakınlarının çabasıyla telefonda konuştuğu oğlunun yaralı olduğunu öğrenince biraz rahatladı.