Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in Mamak Cezaevi’nde geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetmesi, gözleri yeniden AYM'ye çevirdi. Özel Yetkili Mahkemenin Balyoz kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından hükümlü subaylar, AYM’ye başvurmuştu. Özenalp de AYM kararı çıkmadan hayatını kaybederken Balyoz davasında hüküm giyen subayların avukatı Şule Nazlı Erol, kararın çabuklaştırılması talebiyle 13:30’dan itibaren mahkeme binası önünde “Adalet Nöbeti” tutacak. 

ADALET NÖBETİNE ONLAR DA DESTEK VERİYOR
Erol, yüksek mahkemenin kararını açıklayacağı güne kadar nöbetini sürdürecek. Eyleme, çok sayıda avukat, sivil toplum örgütü ve vatandaşın da destek vermesi bekleniyor.

Adalet nöbetini Salı ve Çarşamba günleri Balyoz davası avukatlarından Murat Ergun ve İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer tutacak. Erol, Perşembe günü nöbeti yeniden devralacak.  

TRAFİK CEZASI BİLE YOK
Nöbete, Balyoz hükümlülerinin aileleri ile vatandaşlardan da destek geldi.

Ankara'da yağışlı bir gün olmasına karşın Anayasa Mahkemesi önünde bekleyiş başladı.

Balyoz davasında ilk tutuklananlardan biri olan emekli Tümamiral Soner Polat’ın eşi Sevgi Polat, “Eşimin değil bu suçlamalarla karşılaşması bir tek trafik cezası bile yok ama 4 yıldır haksız suçlamalarla Silivri Cezaevi’nde yatıyor. Biz bütün bu haksızlıklara ve hukuksuzluğa karşı AYM’ye başvurduk ama oradan da aylardır bir sonuç alamadık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Herkes bunların kumpas olduğunu söylüyor ama kimse harekete geçmiyor” diyerek isyan etti.

 YOLDAN GEÇENLERDEN DESTEK
Anayasa Mahkemesi önünde bekleyen kalabalığa yoldan geçen araçlar da kornalarını çalarak ve el sallayarak destek veriyor.

Halkın Kurtuluş Partisi yöneticileri ve üyeleri de bekleyenlerin arasına katıldı.

''BAŞBAKAN’A SESLENMEK İSTİYORUM''
Şule Nazlıoğlu Erol, CNNTÜRK'e bağlanarak nöbet tutmasının asıl amacının Başbakan'a seslenmek olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nden olumlu bir karar çıkmasını istediğini belirten Erol, canlı yayında şunları söyledi:
''AYM önünde nöbet tutmamın sebebi AYM’nin kararlarını bir an önce vermesi ama gelecek kararın olumlu karar olmasını istiyorum. Orada yargılanma katledildi. Buradayım çünkü Yüksek Mahkeme’nin önünden herkese sesimi duyurmak istiyorum. Aslında Başbakan’a seslenmek istiyorum. Başbakan’ın bu konuda Adalet Bakanı’na talimat verdiğini biliyorum. Süratle yeniden yargılanma paketinin çıkması ve bu insanların derhal çıkması lazım. İçeride bir tek suçlu insan yok. Çok az bir suç olsaydı onu da kabullenirdim. Ortada suç ve suçlu yok ama hükümlü var.

60 YAŞINA GELMİŞ BİR AVUKAT OLARAK NÖBET TUTTUYSAM…
İnsanların vicdanlarına sesleniyorum. Bıçak kemiğe dayandı. 60 yaşına gelen bir avukat olarak gelip burada nöbet tuttuysam bunun sebebi var. İçeriden cenaze almamız mı gerekiyor. Tek tek içeride ölsünler mi? Bunu mu beklememiz gerekiyor.

GECE GÜNDÜZ NÖBET TUTMAYA KARARLIYIM
Bu çağrıya hassasiyet gösteren bir çok avukat arkadaşım geldiler. Şimdi mola verdiler. Gece yeniden gelecekler. Gece gündüz bu nöbeti tutmaya kararlıyım. Giderek de desteğin artacağını düşünüyorum. Kime sesimi duyurabileceksem devam edeceğim. Onlar içeriden çıkana kadar bu nöbet devam edecek.''

YILMAZ ÖZDİL'DEN DESTEK ÇAĞRISI
Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Yılmaz Özdil, köşesinden okuyucularına Adalet Nöbeti’ne destek verme çağrısı yaptı. Özdil,  “Bayrak yarışı gibi, dönüşümlü olarak elden ele, ama bir saat, ama bir gün, kimin ne kadar imkânı varsa, orayı hiç boş bırakmadan, hep biraz daha kalabalıklaşarak...

Kadınları, gençleri, tüm yurtseverleri, bu yürekli avukata destek vermeye, Anayasa Mahkemesi’nin önünde nöbete çağırıyorum. Ruhunda biraz olsun adalet kırıntısı kalan medyayı, bu haberi topluma duyurmaya davet ediyorum.

Bir saniye bile vakit kaybına, bu insanlık suçuna tahammül kalmadı artık... Müjdeli kararı bekliyoruz. Omuz verin lütfen” diye yazdı.





Hürriyet