Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, Avrupa’daki hukuk sistemini yerinde görmek ve deneyim kazanmak için İsviçre, Fransa, Belçika ve Hollanda mahkemelerini ziyaret edecek. Nisan ayında bir hafta boyunca bu ülkelerde gerçekleşen davalarda izleyici olarak yer alacak öğrenciler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tek Türk Hâkimi Ayşe Işıl Karakaş’ın AB hakkındaki bir seminerine de katılacak.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı faaliyetlerinin değerlendirildiği ÇÜ Hukuk Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı, yüksek lisans dersliğinde yapıldı. Dekan yardımcıları ve öğretim üyelerinin katıldığı toplantı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker'in açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Çeker, geçen yılki toplantıdan bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verip,

öğrenci kontenjanının sürekli artırılması sebebiyle yaşanan sorunları aktardı. Prof. Dr. Mustafa Çeker konuşmasında, "öğrenci kontenjanımız bir önceki yıl 103 iken, YÖK tarafından 205'e yükseltildiğinden, geçen yıl 421 olan öğrenci sayımız, Ocak 2014 itibariyle 552'ye ulaştı." dedi. Öğrenci sayısının fazlalığına karşın eğitim kalitesinden ödün vermemeyi ilke edinen fakülte yönetimi ve alanında uzman öğretim üyelerinin yoğun gayretiyle başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Çeker, yeni yapılan ‘Kurgusal Duruşma Salonu’nda öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için her türlü çabanın gösterildiğini belirtti.

Bilimsel etkinliklerin yanında öğrenciler için piknik, yüksek yargı ziyareti, ağaç bayramında fidan dikilmesi, Van'daki depremzedelere giyim yardımı yapılması gibi sosyal faaliyetlere imza attıklarını anlatan Prof. Dr. Çeker, öğrencilerle AB Hukuku Sertifikalı bir Avrupa Gezisi yapacaklarının da müjdesini verdi. Prof. Dr. Çeker, "Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen bir proje kapsamında öğrencilerimizle 14-21 Nisan 2014 tarihlerinde İsviçre, Fransa, Belçika ve Hollanda'yı kapsayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Buna göre, 16 Nisan'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'nin taraf olduğu bir davanın duruşmasını yerinde izleyeceğiz. Mahkemenin tek Türk Hâkimi olan Ayşe Işıl Karakaş'la görüşüp, AB hakkındaki bir seminere katılacağız. Daha sonra Brüksel'deki AB organlarını ve parlamentoyu ziyaret ettikten sonra Lahey'de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gidip çalışmalar hakkında bilgi alacağız." şeklinde konuştu.
Kaynak:   CİHAN