Cumhuriyet- Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun ile ressam Hasan Rastgeldi’nin “Yazının Rengi” adını verdikleri resim sergisi bugün 18.00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılıyor.

Rastgeldi, Coşkun’un köşesinde kaleme aldığı 24 yazıyı “resimleştirdiği” sergi için “Bekir ve ben, iki kuzen, birimiz yazdık birimiz çizdik. Yazının Rengi’ni yarattık. Resim yazıyı, yazı da resmi güçlendiriyor” diyor. Çoşkun da sergi fikrini şöyle anlatıyor:

“Biz iki kuzen birlikte büyüdük, Urfa’nın Tülmen köyünde dedemizin fıstık bahçeleri arasındaki evinde, toprakların içinde oynaya oynaya… İlk içkiyi birlikte içtik, birlikte aşık olduk, geceleri sazların çaldığı Tülmen’de birlikte çalıp söyledik, lise yıllarında okulun bando takımında birlikte trampet çaldık. Yıllar çabuk geçti… Ankara’ya üniversitede okumaya birlikte geldik… Gurbetin yalnız gecelerinde, evlerimizi özleyip birlikte ağladık… Sonunda Hasan Rastgeldi ünlü bir ressam oldu, ben ise gazete yazarı… Benim kimi yazılarımı tablo yaptı kuzenim… Adını ‘Yazının Rengi’ koyduk çalışmanın… O tablolarda yine ikimizin duygularını koyduk üst üste… Mazimiz, büyüdüğümüz topraklar, sevinçlerimiz, acılarımız, korkularımız, endişelerimiz… Ve umutlarımız…”

Önce Ocak ayında İstanbul’da açılan sergi, 29 Şubat’a kadar gösterileceği Ankara’dan sonra İzmir, Antalya ve Eskişehir’de de sanatseverlerin ilgisine sunulacak.