Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih Çorum ve Ankara'da meydana gelen operasyonda aralarında amme görevlilerinin de bulunmuş yer aldığı 16 isim gözaltına alındı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı kabilinden hesaplı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da 1 adrese senkronik dizi eylem düzenlendi.

Operasyonda, aralarında amme görevlilerinin de bulunmuş yer aldığı Çorum'da 13, Ankara'da 3 kuşkulu gözaltına alındı. Aramalarda kimi belge ve vesikalar ile sayısal materyallere de el konuldu.

Şüphelilerin 'terör örgütü üyeliği', 'özel belgede sahtecilik', 'vakıf hukuksal kişiliği uzlaştırıcı kılınarak kalifiye dolandırıcılık' ve 'hizmet zımnında rolü kötüye kullanmak' suçlarından gözaltına alındığı, iklim haricinde yer aldığı belirleme edilen ortak kuşkulu karşı da soruşturma sonucu çıkarıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin Çorum Emniyet Müdürlüğünde sorgularının bitmeme etmiş yer aldığı başkaca el konulmuş olan belge ve malzemelerin incelenmiş yer aldığı kaydedildi.

Ankara'da gözaltına tahsil edilen şüphelilerin de Çorum'a göndermiş yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: AA