Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden planlı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Nisan Cuma günü, Çorum ve Ankara'da gözaltına tahsil edilen S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, O.D, M.İ, O.A. H.A, R.M, H.A. ve Y.T'nin sorgusu tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin peşi sıra Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde afiyet kontrolünden geçirilen zanlılar, şimdi sonraları adliyeye irsal edildi.

'Terör örgütü üyeliği', 'özel belgede sahtecilik', 'vakıf hukuksal kişiliği uzlaştırıcı kılınarak kalifiye dolandırıcılık' ve 'hizmet dolayısıyla rolü kötüye kullanmak' suçlarından adliyeye irsal edilen zanlıların, savcılıktaki sorgusuna başlandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden planlı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 Nisan Cuma haset kolluk ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da 1 adrese planlı senkronik operasyonda 16 kuşkulu gözaltına alınmış, zanlılardan Y.E.Ç ile Y.K, Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ndeki ifadelerinin peşi sıra cumhuriyet savcısının direktifiyle başıboş bırakılmıştı.

Şüphelilerin, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanmakta olan tahminî 143 bin avroluk AB projesiyle imgesel iş teslimi, materyal alımı ve gerçek olmayan faturalarla örgüte mal aktardıkları kanıt edilmişti.

Kaynak: AA