NİĞDE

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, günlük ortalama 300 ton evsel atık toplandığını, çöpten üretilen elektrik enerjisinin kasım ayıyla dağıtımının yapılacağını belirtti.

Akdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Niğde merkez, ilçe, belde ve köylerin çöpleri de tesiste toplanıyor. Bu nedenle kurulan Niğde Düzenli Katı Atık Depolama İşletme Birliğinde il, ilçe ve belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi olmak üzere 27 kurumun üyeliği bulunuyor. Günlük yaklaşık 300 ton evsel atık ara istasyonlara getirilip, katı atık depolama tesisinde toplanıyor. Burada toplanan çöplerin ayrışımı yapıldıktan sonra oluşan metan gazı özel bir firma tarafından kurulan Enerji Üretim Tesisi'ne aktarılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor."

Yasal prosedürler yerine getirildikten sonra enerji dağıtımına başlanacağını aktaran Akdoğan, "Üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık 4 bin haneye yetebileceği tahmin ediliyor. Niğdemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Betül Abbak

Kaynak: AA