ANALAR, HANIMLAR YİNE AĞLADI TÜRKİYE YİNE AĞLADI BÜYÜK MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN Soma’da yaşamını yitiren, yaralanan işçilerimizin ve ailelerinin acısı, Yurdun her yöresindeki yurttaşımızı yüreğini yakmış, ocağına ateş düşürmüştür. Acımız ulusça çok büyüktür. Böbürlenmekte, yaptıklarını abartmakta Dünya birincisi olan kişilerin yönettiği Türkiyemiz, ne yazıktır ki ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, Dünya’da üçüncüdür.

Her birimdeki etkin yöneticilerin, bir başka deyişle koltuk maliklerinin, görevlerini layıkıyla yapma donatı ve iradesinden yoksun olmaları ve bu yetmiyormuş gibi, vatanı, milleti için düşünen, didinen yetişmiş insanlarını, aydınlarını karalamakta, harcamakta, dokuz köyden kovmakta usta olmaları, Türkiye’nin geri kalmışlıktan, Soma Faciası gibi ağır yıkımlar yaşamaktan ve sosyal kavga ortamından kurtulması önündeki en önemli engellerden biridir. Türkiye, torpille bilim adamı ünvanı verilen, torpille sanatçı yapılan, torpille hakim-savcı yapılan, torpille din işleri yöneticisi yapılan bir ülke olmaktan kurtulmalıdır.

Artık, Türkiye tam anlamıyla hukukla, demokrasiyle, kitapla yönetilen bir ülke olmalıdır. Artık, Millet kendilerini çeşitli kutsal değerleri, sevdiği kişiler, yerel duygu ve düşünceleri üzerinden aldatan, sömüren siyasilerini, bürokratlarını, sadece adı sivil olan toplum kuruluşu yöneticilerini; medyada kimin, kimlerin adına, yararına konuşup yazdığı karanlık olan adı büyük, ünvanı büyük kişileri tanımalıdır. Türk Milleti artık uyanmalıdır. Soma’da ve geçmişte yaşanmış tüm maden kazalarında hayatlarını kaybetmiş olan işçilerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.

Saygılarımla 14.05.14 Av. Selahattin Sarıoğlu TÜRAVAK (Türkiye Avukatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) Başkan Yardımcısı Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Malatya Barosu Önceki Başkanı