ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçundan yargılandığı davada hakim karşısına çıkan, kapatılan Turgut Özal Üniversitesinin öğretim üyesi Doç. Dr. Ercan Sancar, mahkeme başkanının "Sizce 15 Temmuz darbe girişimini kim yaptı?" sorusu üzerine, "Bu konuyu çok araştırdım, işin içinden çıkamadım. Kimin yaptığını bulamadım. Bilmiyorum." dedi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada savunma yapan tutuklu sanık Sancar, FETÖ üyesi olmadığını, hiçbir terör örgütüyle bağının bulunmadığını öne sürdü.

Terör örgütü mensuplarının haberleşmede kullandığı ByLock'u kullanmadığını ifade eden Sancar, evinde yapılan aramada bulunan Fetullah Gülen'e ait CD'lere ilişkin, "Bunlar devletin resmi kurumlarının verdiği bandrolle satılan yasal CD'ler, suç unsuru taşımıyorlar. Ben araştırmacıyım. Bu CD'leri araştırma ve öğrenme eylemi için aldım" diye konuştu.

Faiz almamak için parayı Bank Asya'ya yatırdı

Sancar, Bank Asya hesabına yatırdığı 36 bin lirayla bir enerji şirketi kurmayı planladıklarını, paranın ailesi tarafından ortak hesaba gönderildiğini, inancı gereği faiz almamak için parayı Bank Asya'ya yatırdığını anlattı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hukuk Etik ve Siyaset Araştırma Derneği üyeliği sorulan Sancar, bu derneğin yasal olduğunu, üyeliğinde sakınca bulunmadığını öne sürdü.

Sancar, FETÖ'nün tepe yöneticileriyle telefonla yaptığı görüşmelere ilişkin, kendisinin öğretim üyesi olduğunu, farklı kesimlerden çok sayıda kişiyle görüştüğünü, görüştüğü kişilerin terör örgütü üyesi olup olmadığını bilemeyeceğini söyledi.

Savunmanın ardından ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Sancar'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 6 Nisan'a erteledi.

Muhabir: Serdar Açıl


Kaynak: AA