Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Eğitim Zirvesi'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Devlet değişimin ortak gereği kendisine yenilikleri, toy terbiye modellerini ve teknolojiyi çocuklarımıza sunmak, bunun altyapısını onlara iletmek zorundadır. Bu, devletin görevidir. Bununla beraberce evlatlarımızın kendilerine, ailelerine, çevrelerine, en önemlisi bizi kılıç eden değerlere dirlik yabancılaşmalarına engel olmamız gerekiyor.' dedi.

'Bu hem inkar bununla beraber intihardır'

Erdoğan, 'Türkiye, tarihin nazar boncuğu devrinde haricen koloni vaziyetine getirilmemiş, koloni özelliğine katiyen düşmemiştir. Ancak herhangi ortak devirde bu ülkede Batı'ya dirlik mahsus adi kompleksi hasebiyle orada olanı sormadan almaya susamış ortak eğin maatteessüf mevcut olmuştur. Sömürge kafalı, jakoben, kolaycı ve kopyacı, iz veremeyen, milletine yukarıdan icra vekili bu eğin derinliğine müddet büyüklük ve maşer yaşamımızın kontrolünü ne eyvah ki elinde tutmuştur. Toplumumuzun dirilik damarını kesmeyi amaçlayan bu yaklaşımı rahmetlik Ahmet Hamdi Tanpınar ortak çeşit kültürel inkar kendisine tanımlıyor. Ben de 'Bu hem inkar bununla beraber intihardır' diyorum.' diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz sonuç 13 yılda terbiye sistemimizi bu yegâne tipçi, kompleksli zihniyetin tahakkümünden çevirmek düşüncesince iri güç harcadık.' dedi.

Kaynak: AA