Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Cami'nin imamı, cemaatin de desteğiyle çocukları çekmek için camiye akvaryum yaptırdı.

İmam Lokman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle anaokulu ve ilkokullarda öğretmenlerin öğrencileri akvaryumlara ve hayvanat bahçelerine götürüp gezdirmesinden esinlenerek, camiye akvaryum yaptırdığını söyledi.

Öztürk, projenin hem çocukların hem de büyüklerin ilgisini çektiğini, babaların çocuklarını, dedelerin de torunlarını balıkları göstermek için camiye getirdiğini belirterek, çocukları camiye çekmek için cemaatin de desteğiyle toplam 4 metre uzunluğunda, 300 kilo ağırlığında ve içinde 100 civarında balığı bulunan 2 akvaryumu camiye yerleştirdiğini kaydetti.

İlkokuldan liseye kadar onlarca çocuğun camiye gelmeye başladığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Öztürk, camiye gelen çocukların namazlarını kıldıktan sonra birlikte balığın bakımını ve yemini verdiklerini aktardı.

'Çocuklar çok sevdi'

Öztürk, akvaryumun maliyetinin bir kısmının kendisi bir kısmının da hayırseverler tarafından karşılandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Camilerin gülleri olan 'çocukları, gençleri camilere nasıl alıştırabiliriz' diye hep böyle düşüncelerim vardı. Bu düşünceleri gerçekleştirmek için bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların içerisinde fiziki şeylerin yanında sosyal etkinliklerle bunu geliştirmeye gayret ettik. Camilerin artık bundan sonra farklı bir şekilde cemaate arz edilmesi gerekiyor. Bu uygulama hem camiye bir sinerji getirdi hem büyüklerimiz böyle bir uygulamayı çok hoş karşıladı hem de çocuklar çok sevdi. Şimdi çocuklarımız dedeleriyle beraber geliyorlar, camiyi ziyaret ediyorlar, balıklara bakıyorlar ve seviyorlar. Buradan da anlaşılıyor ki bu hizmet çok faydalı oldu. Camimizde cemaatimiz iyice artmış durumda. Balıklara baktıkça insana hem neşe veriyor hem de dinlendiriyor.'

Kaynak: AA