PKK’ya yönelik operasyonlarda bölgenin tamamen terör ve terör unsurlarından temizlenmesi adına geniş kapsamlı operasyonlar polis, asker ve jandarmanın birlikte yürüttüğü çalışmalarla devam ediyor. El ele omuz omuza sürdürülen operasyon bölgelerinde terör örgütüne ağır darbeler vuruluyor. Bölgende huzur ve güvenli yaşamı sağlamak için verilen mücadeleden sivillerde zaman zaman etkileniyor. Bölgede yaşamakta olan minikler ise terörden en çok etkilenen kesimde yer alıyor.

Gerek fiziksel gerek kültürel gerek psikolojik olarak etkilenen çocuklar, gördükleri karşısında duygularını resimlere ve yazıya döküyor, Güvenlik güçlerine ulaştırıyorlar.

Operasyon bölgelerindeki çocuklar polis ve asker ağabeylerine manevi desteklerini eksik etmiyor. PKK ve terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin yanında yer aldıklarını ifade eden miniklerin çoğu büyüdüklerinde, vatanlarını korumak için polis olmayı hayal ediyor.

Her fırsatta polis ağabeyleriyle gurur duyduklarını ifade eden miniklerden bir tanesinin ifadeleri ise oldukça çarpıcı! Bizlere mektup yazan çocuklarımızdan biri mektubunda aynen şunları ifade ediyor: “Nusaybin’deki duvarlarda PKK, YDH-G yazılarını görünce midem bulanıyor”

İşte o mektuplardan bazıları;

Kaynak: HABER7.COM