VAN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Van'daki temasları kapsamında, çırçıplak maşer kuruluşu temsilcileriyle ortak araya geldi.

Ramazanoğlu, burada meydana getirdiği konuşmada, çocuk şiddeti, tecavüzü ve hakları itibarıyla toplumdaki hassasiyetlerin aynısını taşıdıklarını tabir ederek, '13-14 Nisan'da bakanlığımızı dayalı etraflı kanunları gözden geçireceğimiz ortak ahbaplık emek harcaması yapıyoruz. Bu çalıştayda ele alacağımız konulardan birisi de hem mesul bulunan kurumlarda hem de karı içre ihmal, istismar ve tacize uğrayan füru dair verilecek cezalarla dayalı mevzuları görüşeceğiz.' dedi.

'İyi çözüm indirimi cümlesini işitmek güçlü istemiyorum'

'Benim gönlümden güzeşte verilebilecek en ağır cezaların verilmesi etraflı haklardan yoksun bırakılmaları, katiyen ve katiyen ortak elan topluma çıkmamaları' sanarak mütekellim Ramazanoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

'Bu cezalandırmayı ayrımsız sürede eş sertliği içre istiyorum. Kadınlara üzerine hız ve taarruz fiili işleyenler dair da bakir hoşgörü ve sonuna derece izleme yapıyoruz. İyi çözüm indirimi cümlesini katiyen işitmek güçlü istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu yapan şahısların dobra ıssız ne olabilir. Bu mevzuda katiyen ve katiyen ferdî namına ve bakanlığım namına tavizimiz yok.'

Muhabir: Cemal Aşan

Kaynak: AA