ŞIRNAK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak'ın Cizre ilçesinde esnafı görüşme ederek problemlerini dinledi.

Bazı değinme ve araştırmalarda mevcut olmak kadar Cizre ilçesine mevrut Yılmaz, Mardin Caddesi üstünde mevcut esnafı görüşme etti. Esnafın ağırlama etmiş olduğu çayı içen Yılmaz, vatandaşların Kürtçe konuşarak karşılaması hesabına vatandaşlara Kürtçe karşılık verdi. Vatandaşlar, kaza ekonomisinin normale dönmesi için esnaf ve vatandaşlara müstelzim desteğin verilmesini istedi.

Devletinin rastgele muhtelif desteği vermeye azimli bulunduğunu tabir fail Yılmaz, 'Dolayısıyla endamsız ortak müddette baş döndürücü değişik ortak yassı beraberlik ile oluşturulacak. Cizre halkımıza da verdiği dayanak ve gösterdiği sıcak karşılama için teşekkür ediyorum' dedi.

Daha sonradan Yılmaz, zamanı Ulu Cami, Abdaliye Medresesi, Mem-u Zin Türbesi, 'Şehri Nuh Diriliyor' Projesi kapsamında yenileme emekleri sürdürülen Hamidiye Kışlasında araştırmalarda bulanarak, icraat karşı bilgelik aldı. Cudi Mahallesi Ziraat Sokakta vatandaşlara kemirmek dağıtan ortak aşevini de görüşme fail Yılmaz, incelemelerinin arkası sıra ilçeden ayrıldı.


Kaynak: AA