ŞIRNAK - Serdar Açıl - Ömer Ürer

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne müteveccih sürdürülen operasyonda teröristlerce revir olarak geçer evde, cerrahi müdahale makası, neşter, derman ve bağ bezi kabil baş döndürücü sayıda tıbbi gereç bulundu.

Cizre'de terör örgütü PKK'ya müteveccih 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci' operasyonu sürüyor. 16 Aralık'ta başlamış olan operasyonda şu anne denli 246 terörist ruhsuz bir duruma getirildi, 117 terörist salim ele geçirildi.

İlçede teröristlerce açılan 367 barikat kaldırıldı, 94 trap kapatıldı. Operasyonda 681 el inşası patlayıcı bulunarak imha edildi.

Kaçmak düşüncesince tünelleri kullanıyorlar

Nur Mahallesi'nde kontrol özne düzenlilik güçleri, aş damı tüpü ve polat tava ile müstahzar el inşası patlayıcılar ve baş döndürücü sayıda bomba düzeneğini ele geçirdi. Mahalledeki birtakımı evlerde bomba imalatında geçer amonyum nitrat bulundu.

Teröristler, ilçedeki nice ev, ekol ve camiye dokunca verdi. Okul ve camiler teröristlerce üs namına da kullanılıyor. Bazı evleri tünellerle birbirine bağlayan teröristler, operasyonlar esnasında tünelleri kullanarak düzenlilik güçlerinden kaçıyor. Su kanalları, şebeke şebekesi ve öz yatakları da teröristlerce düzenlilik güçlerinden kaçış yolu namına yeğleme ediliyor.

Ameliyat makası ve bisturi

Operasyonlarda vurulan teröristler, revire dönüştürülen evlerde otama ediliyor. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca revire dönüştürülen birlikte evde, baş döndürücü oranda tıbbi malzeme, derman ve bağ bezi ele geçirdi. Bulunan malzemeler ortada cerrahi müdahale makasları ve neşterler ile coşkun tabanca yaralanmalarında geçmiş müdahalede geçer derman ve malzemeler dikkati çekti.

İlçedeki birlikte apayrı evde ise düzenlilik kameraları ele geçirildi. teşkilat mensuplarınca sokaklara kurulan kameralarla dizi eylem düzenleyen düzenlilik güçlerinin izleme edilmeye çalışmış olduğu belirtildi.

AA kadrosu patlayıcının imha anını görüntüledi

İlçede kum çuvalları ve korse kullanılarak açılan baş döndürücü sayıda barikat, zırhlı kepçeler sebebiyle kaldırıldı. Teröristlerin, düzenlilik güçlerini şaşırtmak düşüncesince barikatlara ölmüş model koydukları, kaynak alınmasını engel olmak şartıyla da birtakımı sokaklar ile barikatların üzerini brandalarla kapattıkları görüldü.

AA ekibi, mahalledeki aralık sokaklardan birinde yola yerleştirilen el inşası patlayıcının bulunarak imha edilmesi anını da görüntüledi. 12 kilogramlık aş damı tüpünden mamul patlayıcı, düzenlilik güçlerince fünyeyle imha edildi.

Kaynak: AA