Genelkurmay'ın açıklamasında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeyse devam eden operasyonda 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca devam eden operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre'de 277 ve Sur'da 94 olduğu ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 12 Ocak gününe ait bilgiler şöyle:

* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 277’dir.), iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki barikat kaldırılmış, bir hendek kapatılmış, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, üç adet av tüfeği ile 12 adet fişeği ele geçirilmiştir.

* Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; iki adet roketatar ile 26 adet mühimmatı ve sevk fişeği, bir adet Biksi makinalı tüfek ile 500 adet fişeği, 22 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 121 adet şarjörü ve 2751 adet fişeği, dokuz adet av tüfeği ile 105 adet fişeği, iki adet tabanca, 31 adet el bombası, dört adet el dürbünü, dört adet gece görüş dürbünü, 13 adet telsiz, dokuz adet sırt çantası ve sekiz adet gaz maskesi ele geçirilmiş, 32 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 94’dür.), beş barikat kaldırılmış, üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Kaynak: HABER7.COM