Antalya'da 23 Nisan 2014 günü Kaleiçi'nde metruk bir yerde gördüğü 15 yaşındaki Rüya Duman'ın yanına giden Cevher A.P., polis olduğunu belirtip "Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum" diyerek, küçük kızla birlikte otobüse bindi.
Durumdan şüphelenen bir kadın yolcu, otobüsten inen ikiliyi takip etti. Kızın bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın, polise haber verdi. Cevher A.P., olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Rüya Duman, Cevher A.P.'nin kendisini okşamaya başladığını, ancak buna izin vermediğini anlattı. Tutuklanan Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi.

Mahkeme, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Rüya Duman'ın Adli Tıp 6'ncı İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi. Düzenlenen raporda, mağdurede stres bozukluğu tespit edildiği, ancak ruh sağlığını bozacak derecede olmadığı belirtildi. Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra 18 Temmuz tarihinde yaşamına son verdi. İntiharla ilgili savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Anne Habibe K. ise kızının uğradığı cinsel istismar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve bu nedenle yaşamına son verdiğini iddia etti.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)