Cinsel suçlarla ilgili cezalara önemli oranda artış getiren düzenlemede;

-Cinsel saldırı suçu 2 ila 7 yıl aralığındaydı. Bu ceza 4 yıldan 10 yıla çıkarılıyor. Burada alt sınırda yüzde yüze varan bir artış var.

- Basit taciz suçuna verilen 3 aydan 2 yıla kadar olan ceza 4.5 aydan 3 yıla kadar artırılıyor. Yani ceza miktarı yüzde elli artmış oluyor.


-Nitelikli cinsel saldırı suçlarında 7 ile 12 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılıyordu, bu oran 10 ile 20 yıl aralığına çekildi.

-Çocuk cinsel saldırı suçu 3-8 yıl aralığından 6 ile 10 yıla çekildi ki burada alt sınırda yüzde yüzlük bir artış sağlandı. 

-Nitelikli cinsel saldırı fiillerinde 8 ila 15 yıl arasında olan hapis cezası 12 ila 20 yıl arasına çekildi.
-TCK’ya ilk kez ensest tanımı giriyor. Bu konuda verilen cezalar iki kat artırılıyor. 

-Ruh sağlığı bozuldu mu? Raporu sona eriyor. Mağdurun her seferinde olayı anlatmasından kaynaklanan travması böylece sona erecek.

-Anne babalar açısından da önemli bir düzenleme geliyor. Çocuklarını zorla evlendiren anne ve babaya 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilecek.

- Cezaların infaz oranlarında da değişiklik yapılıyor. Mevcut düzenlemede failler cezanın 3’te 2’sini yatıyordu. Bir tek terör suçluları 4’te 3’ünü yatmak zorundaydı. Yapılan düzenlemeyle cinsel suç işleyenler de tıpkı terör suçluları gibi aldıkları cezanın 4’te 3’nü yatacaklar. Kanununun 102. Maddesine eklenen bu düzenlemeye göre verilen cezalar yarı oranında artırılacak.

-Cinsel tacizin posta, elektronik posta, internet ortamlarında teşhir suretiyle veya cep telefonu mesajları yoluyla işlenmesi durumunda verilecek ceza yarı oranında artırılacak. Burada TCK’nın 105’nci maddesinde değişikliğe gidilerek bu hüküm ekleniyor.