Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, kontrol bahanesiyle hastasına cinsel saldırıda bulunmuş olduğu öne sürülen hekim kendisince oluşturulan ödence davasını 'hizmet kusuru' farzımuhal reddeden domestik murafaa kararını bozdu.

Denizli'de cerrahi müdahale peyda etmek düşüncesince tedaviye başlayan ortak kadın, doktorunun, kendisini kontrol ika bahanesiyle odasına götürerek eşeysel saldırıda bulunduğunu ati sürdü.

Doktordan şikayetçi bulunan kadın, bu hisse senedi dolayısıyla uğramış olduğu maddesel ve içsel zararın giderilmesi istemiyle de içsel ödence açtı.

Denizli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, amme görevlisi doktorun eyleminin 'hizmet kusuru' durumunda bulunduğunu bildirme ederek, Anayasa'nın ait maddesine göre, vazifeli ve öteki amme görevlilerinin, yetkilerini kullanırken işledikleri kusurdan doğan ödence davalarının fakat dalavere aleyhine açılabileceği sebebi öne sürülerek davanın hasımlık vasıtası ile reddine değişmeyen verdi.

Kararın temyiz edilmesi hesabına dosyayı mülaki Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, domestik mahkemenin kararını bozdu.

Bozma kararında, Anayasa ve Devlet Memurları Kanunu'nun ait maddeleri mucibince 'memur ve öteki amme görevlilerinin yetkilerini kullanırken detone eylemleri dolayısıyla oluşan zararlardan doğan ödence davalarının kendilerine kayıtım yapılmak kaydıyla ve yasada yayınlanan şekil ve koşullara akıllıca namına dalavere aleyhine açılabileceği' belirtildi.

Kaynak: AA