ERZURUM (İHA) - Erzurum'da üniversiteli öğrenciyi arkadaşının bekar evine götürerek kuru sıkı tabanca tehdidi ile zorla alıkoyduğu ve cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi, tutuklu yargılandığı Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 15 yıl, yanında bulunan arkadaşı ise 5 yıl 15 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre olay, 05 Mayıs 2010 günü meydana geldi. Üniversiteli arkadaşı E.Ç. (24) ile Palandöken'de gittiği otelde alkol alan Adem İ.D. (24), kız arkadaşı E.Ç.'nin 'Beni arkadaşımın evine bırak' şeklindeki teklifini reddetti. Adem İ.D., 'Ya seni yurda bırakırım ya da sabaha kadar benimlesin' diyerek üniversiteli öğrenciyi arkadaşı Serdar M.'nin kuru sıkı tabanca tehdidiyle zorla bekar evine götürdü. Adem İ.D.'nin yanında bulunan arkadaşı Serdar M. de hareket

halindeki aracın camını açıp bir el ateş ederek korku ve gözdağı vermeye çalıştı.

SU İÇME NUMARASIYLA EVDEN KAÇTI

Arkadaşı Serdar M.'nin başka bir odaya gittikten sonra, kız arkadaşı E.Ç. ile baş başa kalan Adem İ.D.'nin, genç kıza cinsel saldırı teşebbüsünde bulunması üzerine E.Ç., "Seninle ilişkiye gireceğim bana müsaade et önce bir bardak su içmek istiyorum" dedi. Mutfağa giden E.Ç., dış kapının kilitli olmadığını fark edince kapıyı açarak çıplak ayakla sokağa çıkıp 'imdat' çığlıkları atarak kurtuldu. Olaydan sonra polise sığınan genç kızın şikayetçi olmasının ardından Adem İ.D. ve Serdar M. çıkarıldıkları Sulh

Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı.

"CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ"

Üniversiteli E.Ç. mahkemede verdiği ifadesinde, "İ.D. ile gittiğim mağazada tanıştık. Bir gün beni kendisi yemeğe davet etti bende kabul ettim. Dağda otele gittik. Burada bayağı alkol aldılar. Yanında arkadaşı Serdar vardı. Aramızda duygusal bir yakınlaşmamız oldu. Eğlence merkezinde karşılıklı olarak etkileşimimiz oldu. Saatte oldukça geç olmuştu yurda gidemeyeceğim için beni arkadaşıma bırakmasını söyledim. Araçta bulunan Serdar, beni korkutmak amacıyla tabancasını çıkararak bir el havaya ateş etti.

Eve gittikten sonra oturduk. Serdar, odasına çekildikten sonra İ.D. ile baş başa kaldık. Duygusal yakınlaşmamız oldu, öpüşmek gibi, benimle birlikte cinsel ilişkiye girmek istedi. Bu isteğine karşı gelince tokat attı. İkna edemeyeceğimi anlayınca su içme bahanesiyle kapının kilitli olmadığını kontrol edince kaçtım" dedi.

"TEHDİT ETMEDİM, SEVİŞTİK, CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEDİK"

Zorla tecavüz ve cinsel ilişki suçlamalarını kabul etmeyen Adem İ.D., "Olay günü kız arkadaşım ile dağda otele giderek yanımda bulunan Serdar ile birlikte eğlendik. Otelden çıkıp eve giderken kız arkadaşım kendisinin Gez Mahallesi semtinde bulunan arkadaşlarının yanına bırakmasını istedi. Bende bunu kabul etmeyerek arkadaşım Serdar'ın evinde misafir etmek istedim. Eve gittikten sonra, Serdar yatmak için kendi odasına çekildi. Kız arkadaşımla yüzeysel bir şekilde öpüştük ama kesinlikle cinsel ilişkiye girmedim. Aşırı derece alkollü olduğum için sızdım. Uyandığımda arkadaşımın evde olmadığını ark ettim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

MAHKEME İKİ ZANLIYI 21 YIL HAPİSE MAHKUM ETTİ

Mahkeme,TCK'nın 102'nci maddesi kapsamında "Nitelikli cinsel saldırı ile birlikte teşebbüs, cebir ve tehdit kullanarak silahla birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından Adem İ.D.'yi 15 yıl, arkadaşı Serdar M.'yi 5 yıl 15 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti tutuklu Serdar M.'yi cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verirken, Adem İ.D.'yi ise verilen hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İHA