Ergenekon Davası'nın 273. duruşmasında ara karar verildi. Mahkeme heyeti TBMM Başkanlığı'na müzekkere yazılarak, Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun tüm ekleriyle gönderilmesini istedi. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı olarak duruşmaya giren Hüsamettin Cindoruk, "Yassıada'dan bu yana yargılamada bir gelişme yok" dedi.

27.12.2012 günlü duruşmada  dinleyici bölümü her zamanki gibi, çoğunluğu kadınların oluşturduğu yurtseverlerle dolmuştu. Mahkeme Kurulundan önce salondaki yerlerine alınan tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin ,dinleyicilerden önemli bir ricada bulundu.

“Sizler bizim en büyük desteğimizsiniz, güçlüklerle uzaklardan geliyorsunuz fakat hukuksuzluklara karşı haklı olarak tepki gösterdiğinizde ise salondan çıkarılıyorsunuz, Lütfen salonda kalmak için biraz daha özen gösterin” dedi.

 Nitekim bu rica işe yaradı ve duruşma sırasında seyirciler kendilerinin dışarı çıkarılmalarını gerektirecek davranışta bulunmadı.

 Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, verilen arada, sohbette, “halkın desteğinin her geçen gün daha büyümesi karşısında morallerinin yüksek olduğunu” söylediler.
Bugünkü duruşmaya  Hasan Hüseyin Özese başkanlık etti, ancak üyeler değişmişti. Savcı olarak yalnızca Mehmet Murat Alkış bulunuyordu. Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal'ın üye olarak katıldığı Mahkeme Kurulunun reddi istendi.

Avukatlar, iki ayrı dilekçe ile reddi hakim talebinde bulundular

Sanıklar ve vekillerinin isteği ile resmi kurumlardan istenen bilgilere gelen yanıtların 4 yıldır saklanmasından sorumlu oldukları, tarafsızlıkları kalmadığı ve haklarında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma açılması gerektiği  gerekçesi ile avukatlar tarafından iki ayrı reddi hakim dilekçesi verildi.

 Belgeler 28.01.2009'da gelmiş ve ancak 23.1.2012'de dosyaya girmişti. Bu süre içinde sanıklar ve müdafileri tarafından sürekli olarak bu belgelerin getirtilmesi istenilmişti. Heyet iki isteği de reddederek 14.Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilebileceğini bildirdi.
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Berra Besler ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Asude Şenol ve Av. Kadri Markoç gene gözlemci olarak yerlerini aldılar. Ancak duruşma öncesi Mahkeme Kuruluyla görüşme istekleri iş yoğunluğu gerekçesiyle kabul edilmedi.
Bu duruşmada da İstanbul Barosu Başkanı Av. Dr. Ümit Kocasakal, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Aydeniz Alisbah Tuskan,  Av. İsmail Altay ile aralarında Av. Yasemin Tunçel,  Av. Ali Şen, Av. Ömer Yasa, Av. Songül Polat'ın bulunduğu birçok avukat gözlemci olarak katıldılar. Bursa Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir, Tekirdağ, Mersin ve Gaziantep Barolarından birçok avukat da gözlemci olarak adlarını tutanağa geçirttiler.

Cindoruk

Sanık Müdafileri arasında dikkat çeken isim ise 1955'de mesleğe başladığını söyleyen, TBMM eski başkanlarından, Yassıada Duruşmalarında Celal Bayar'ın avukatlığını yapmış olan Av. Hüsamettin Cindoruk'tu. Cindoruk, İstanbul Üniversitesi eski rektörlerinden Prof . Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun müdafi olarak olarak duruşmaya katılıyordu.





ADAETBİZ