İSTANBUL Büyükçekmece’de ikisi avukat biri psikolog olan kar maskeli yeğenleri tarafından çapraz ateşe alınarak öldürülen İmam Önkol cinayetinde ayrıntılar netleşmeye başladı.

Eşinin polise verdiği ifadeye göre İmam Önkol, bir gün önce eşine üç yeğeninin önün kestiğini ve kendisini zor kurtardığını söylemiş.
 
Polis uçaktan indirdi
 
Cinayetin ardından polisin hızlı takibi sonucu, İmam Önkol’u aralarında parasal anlaşmazlık bulunan yeğenleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. İlk etapta cinayette kullanılan otomobili Büyükçekmece’de çeviren polisler, araçta arama yapmak isteyince sert bir tepkiyle karşılaştı. Sürücü koltuğunda oturan Mikail Ö.’nün “Avukatım arayamazsınız” diyerek otomobili polislere aratmadığı ortaya çıktı. Polis savcının talimatı ve izniyle otomobili arayınca cinayette kullanılan iki silah bulundu. Kriminal incelemede amca İmam Önkul’u öldüren kurşunların bu silahlardan atıldığı tespit edildi. Avukat Mikail Ö.’nün diğer iki kardeşinin uçakla kaçmasına zaman kazandırmak için böyle bir plan yaptığı ileri sürüldü. Gürcistan’ın Batum kentine gitmek için havalanmaya hazırlanan uçak, pist başında durdurularak şüpheli kardeşlerden Avukat Murat Ö. ile Psikolog Abdülkadir Ö. de son anda gözaltına alındı. Emniyette ‘susma’ hakkını kullanan şüpheli üç kardeşin bugün adliye sevk edilmesi bekleniyor. Polis, cinayete yardım ettiği belirlenen şüphelilerle ilgili aramalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde cinayetle ilgili gözaltı sayısının daha da artacağı iddia ediliyor.

Vatan