KAYSERİ’nin Yeşilhisar İlçesi’nde, aynı zamanda amcasının kızı olan nişanlısı 23 yaşındaki Neslihan T.’yi bıçaklayarak öldüren 26 yaşındaki Yasin T., ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayı soğukkanlılıkla anlatan Yasin T. "Nişanlım bakire değilmiş, öğrenince öldürdüm" dedi.

Yeşilhisar İlçesi'ndeki olay 14 Aralık 2015’te meydana geldi. Neslihan T. ile 3 ay önce nişanlandığı Yasin T., bir restoranda birlikte yemek yedikten sonra, Yasin T.’nin babasının çalıştığı soğuk hava deposuna gitti.

Burada nişanlı çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine iddiaya göre Yasin T., eline geçirdiği ekmek bıçağıyla nişanlısını başından, göğsünden ve bacağından bıçakladı. Genç kız vücuduna aldığı 3 bıçak darbesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma tarafından gözaltına alınan Yasin T., ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Yasin T. ve öldürülen Neslihan T.’nin babası Rıfat T. hazır bulundu. Duruşmada, olayı soğukkanlılıkla anlatan Yasin T., "Nişanlım Neslihan, daha önceden evlilik yaptı ve evlilikleri 6 ay sürdü. Bana eski eşinin iktidarsız olduğunu, evlilik süresince hiçbir şekilde cinsel birliktelik yaşamadığını söyledi. Ben de bunun üzerine kendisi ile nişanlandım. Bir süre sonra nişanlım Neslihan’ın boşandığı eşi Ali’yi arayarak bakire olup olmadığını sordum. O da bakire olmadığını söyledi. Ailem, nişanlım Neslihan’ı, hasta olan babasını ziyaret etmek için gittiği Yahyalı’da izin alarak Yeşilhisar’a getirdi. Neslihan’la babamın çalıştığı soğuk hava deposuna gittik. Ben burada yanımda bulunan Neslihan’a ’Bakire değilmişsin’ dedim, kendisi de ’Buna mı takıldın?’ deyince sinirlenip, sehpa üzerindeki bıçağı Neslihan’a sapladım" dedi.

Duruşmada, Yasin T.’nin annesi ve babası da tanık olarak dinlendi. Duruşma, Yasin T.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığı raporunun henüz mahkemeye gelmemesi üzerine 2 Haziran tarihine ertelendi. (Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ - DHA)