DİYARBAKIR

Bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru ve 5 vatandaş için kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarınca anma programı düzenlendi.

Bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırının yapıldığı yere karanfil bırakarak terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, programda yaptığı konuşmada, "Hiçbir Çınarlı bugün burada bu olayı tasvip etmediğini, lanetlediğini, buna sebep olan, destek olan insanları da kınamak üzere burada bulunmaktadır. Böyle elim bir olaya sebebiyet veren terör örgütünü, yandaşlarını, destekçilerini telin ediyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Elinde "Katil PKK-HDP" dövizi bulunan ve patlamada yeğenleri Murat Alper Açıkgöz ve Ecrin Açıkgöz'ü kaybeden Perişan Yılmaz ise hiç kimsenin 1 yaşındaki bebeği öldürme hakkına sahip olmadığını belirterek, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Anma programı, şehitler için okunan mevlidin ardından sona erdi.

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA