Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Dekanlığı, Bilim ve Sanat Topluluğu tarafından "Suriye nereye gidiyor?" başlığı ile düzenlenen, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Sol gazetesi yazarı Mesut Odman'ın konuşmacı olduğu paneli yasakladı.

Cumhuriyet/Ankara Bürosu- Dekanlığın, panelin düzenlenmesine “İçeriğin uygun olmadığı, Cihaner’in siyasi kimliğiyle üniversite çatısı altında konuşmasının uygun olmayacağı, sağ görüşlü öğrencilerin panelden rahatsız olabileceği ve gerginlik yaşanabileceği” gerekçesiyle izin vermediği öğrenildi.

Bilim ve Sanat Topluluğu yöneticileri ise fakülte yönetimine “Başbakan Erdoğan’ın ünivesitenin açılışını yapmasının siyasi kimlik açısından sorun yaratıp yaratmadığını, üniversitede ülkücü öğrenciler tarafından Hocalı katliamına ilişkin panellerin, evrim karşıtı sergilerin açılmasına neden izin verildiğini” sordu ancak yanıt alamadı.

‘Cumhuriyet’te yazıyor’

Cihaner ise yasak kararının gerekçelerinden birinin “Cihaner Cumhuriyet’te yazıyor” şeklinde ifade edildiğini öğrencilerden öğrendiğini söyledi. Cihaner, “Üniversitede konuşmacı olmak için Zaman’da yazmak mı gerekir ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dış politika dehası olduğunu söyelemek mi gerekir. 18 yaşında seçilme hakkı verilen gençler bunları tartışmayacaksa neyi tartışacak? Özgürlük, demokrasi diyenlerin dekandan hesap sorması gerekir” tepkisini gösterdi.

6 Kasım 2012