CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Bir hukukçunun korkmasını anlamıyorum. Hakimler ve savcılar, yurttaşlar korkmasın diye var. Yargı mensupları da korkarsa gerçekten yapacak bir şey yok” dedi.

Denizli’de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Hukuksuz Yargı’ konulu söyleşiye CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Orpak, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, ADD Denizli İl Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SİLİVRİ’DE ÇOK AĞIR HUKUKSUZLUK VAR”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cihaner, Silivri’de süren davalarda büyük hukuksuzluklar yaşandığını ileri sürerek, “Katıldığım bir duruşmadan örnek vereyim. Polislerle avukatların etrafını sarmışlardı. Milletvekilleri avukatların dışarı atılmasına engel oldu. Sadece, Silivri üzerinden yürütülecek muhalefet yetersiz kalacaktır. Kuşkusuz çok ağır hukuksuzluk var. Açıklanan mütalaada büyük hukuksuzluklar var” diye konuştu.

“Bu dönemde değişik mekanizmalarla savcılar, ceza, sürgün, özel hayatın deşifresi gibi olaylarla yıldırıldı” diyen Cihaner, “Bir hukukçunun korkmasını anlamıyorum. Hakimler ve savcılar, yurttaşlar korkmasın diye var. Yargı mensupları da korkarsa gerçekten yapacak bir şey yok. Artık yargı hükümet birlikteliğinden rahatlıkla söz edebiliriz. Şu anda hükümetin ‘hayır’ dediği hiçbir şey yargıdan geçmiyor” dedi.

Cihaner, daha sonra sorulan soruları cevapladı.


sözcü