Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi yük sisteminde (ÇKS) 2015 yılı başvurularının 29 Şubat pazartesi haset himmet saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, 'Çiftçilerimizin çokluk yaşanabileceği ihtimalini menfez uğrunda bulundurarak akıbet haset beklemeden müşterek an evvel ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında yarar var' ifadelerini kullandı.

Bayraktar, meydana getirdiği açıklamada, ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde çiftçilerin herhangi müşterek sene istihsal zamanına bağlı tarım odalarından aldıkları 'çiftçi belgesi' ve maksut öteki bilim ve belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve kaza müdürlüklerine başvurduğunu ve bakanlıkça maruz tutma ödemelerinden faydalandığını belirtti.

Bayraktar, şöyleki konuştu:

'ÇKS yönetmeliğinde 2015 yılı başvuruları düşüncesince akıbet müracaat zamanı 30 Haziran 2015 yerine belirlenmişti. Ancak, fındık üreticileri ilkin peyda etmek üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve öteki bölgelerimizde çiftçilerimiz belirlenen müddette başvurusunu yapamamış ve maruz desteklerden faydalanamamıştır.

 Girişimlerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, ÇKS kaydı başvurularıyla ait süreyi, 30 Haziran 2015 tarihinden 29 Şubat 2016 evveliyatına uzatmıştı. Çiftçilerin, 29 Şubat pazartesi haset himmet bitimine derece 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerekiyor. Üreticilerimizin muhtemel sıkışıklıkları fikren akıbet haset beklenmeden, Ziraat Odalarımızdan alacakları maraba vesikası ve öteki vesaik ile ekincilik il ve kaza müdürlüklerine müşterek an evvel başvurmaları özlük yararlarınadır.'

Kaynak: AA