ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki yıldırı saldırısının ardından, ilgilendiren icra vekili ve asayiş bürokrasisinin katılımıyla planlı derinti hemen sonra Başbakanlık Resmi Konutu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ala, Kızılay'da otobüs durağında gözleyen çırçıplak vatandaşlara ilerleyiş biçiminde patlayıcı gebe ortak araç ile yıldırıcı atak düzenlendiğini söyleyerek, 'Bu yıldırıcı saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların tek devir amaçlarına ulaşamayacağını gine söylüyoruz. Bu kavim baş döndürücü hastalıkların üstesinden gelmiştir. Bu çeşit saldırılar, milletin azim ve kararlılığını tek devir ortadan kaldıramayacaktır' dedi.

'Bu atak sonucunda, şu anne kadarki tahkikatlarda ağırbaşlı emarelere ulaşılmıştır, ağırbaşlı bulgular elde edilmiştir' diyen Ala, şöyleki bitmeme etti:

'Kesin adına işleyen örgüt, neticeler ağız ağıza elde edilip, araştırı ve anket bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum ferda bu tetkikat neticelenir ve değişmez kanaate varıldıktan sonradan açıklanır.

Milletin huzuru için, demokrasimizin bekası için, ülkemizin donanması ve bütünlüğü düşüncesince yaptığımız, yürüttüğümüz terörle savaşım sekteye uğramayacaktır, kararlılıkla sürdürülecektir. Türkiye, bu probleminin da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız tek ortak devir bu çeşit saldırılarla engellenemeyecektir ve yıldırı bu ülkenin ayağına pranga olmaktan kaldırılmış edilecektir.'

Müezzinoğlu: 34 isim yaşamını kaybetti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün çağ 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta meydana mevrut yıldırı saldırısında, görüngü durumunda 30, hastanelerde 4 edinmek gibi 34 ferdin yaşamını kaybettiğini bildirerek, 'Olay durumunda ölen 30 insandan minimum biri, belli ikisinin yıldırı eylemini oluşturan araçtaki isim yahut şahıslar olabildiği değerlendirilecektir' dedi.

Müezzinoğlu, saldırının peşi sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, ilgilendiren icra vekili ve asayiş bürokrasisinin katılımıyla planlı toplantının peşi sıra icra ettiği açıklamada, 'Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız otama görüyor. Bunlardan 19'unun hali ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda lazım inceleme süreçleri gerekse önce engelleme süreçleri bitirilmek üzere. Bunların iri çoğunluğu bu tün ezanı evlerine gönderilebilecek düzeyde' diyerek konuştu.

Kaynak: AA