Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CIA Başkanı David Petraeus'un Başbakan Erdoğan'a 'Siz İsrail'in özrünü kabul edin, biz de sizin Cemaat'le ilişkilerinizi düzenleyelim' diye teklifte bulunduğunu yazdı.

İsrail'in Mavi Marmara'dan dolayı özür dilemesinden hemen önce gerçekleşen görüşmeye çarpıcı bir kulis daha ortaya çıktığı iddia edildi.

4 Eylül 2012'de İstanbul'da gerçekleşen görüşmenin ayıntılarını, yazıları nedeniyle Gülen'in sayısız dava açtığı hükümete yakın isimlerden Selvi bugünkü köşesinde paylaştı. İşte cemaati çok kızdıracak o yazıdan bir bölüm:

CEMAATLE ARANIZI YAPALIM

"Ben de size haber vereyim istedim, bu görüşmenin sır gibi saklanan bir ayağı daha var. O boyutunu birkaç kaynaktan teyit etmeye çalıştığım için ancak bugün yazabiliyorum.

CIA Başkanı, bu ziyaretinde ısrarla Başbakan'la görüşmek istiyor. Ancak Başbakan biraz mesafeli davranma adına, görüşmeye istekli gözükmüyor. Talepler artınca, 'Hep aynı şeyler konuşuluyor' diye geri çeviriyor. Ancak, 'Efendim size söyleyeceği çok önemli bir şey varmış' denilince kabul ediyor.

Görüşmenin ilk 20 dakikasında Petraeus, çok önemli bir şey söylemiyor. İsrail'le özür konusunu açıyor, bilinen istihbaratçı değerlendirmelerinde bulunuyor. Başbakan bunun üzerine, 'Hani çok önemli bir şey söyleyecekti' havasında baktıktan sonra kısa bir süre daha dinlediği konuğuna, görüşmenin bittiğine dair vücut diliyle bir mesaj veriyor.

Petraeus bu sinyali alıyor tam kalkmak üzereyken, 'Aslında ben size çok önemli bir şey söyleyecektim' diyor. Başbakan, 'Zaten görüşmeyi bunun için istemiştiniz' diye baktıktan sonra, 'Sizi dinliyorum' karşılığını veriyor.

CIA Başkanı Petraeus, 'Siz İsrail'in özrünü kabul edin, biz de sizin Cemaat'le ilişkilerinizi düzenleyelim' diye teklifte bulunuyor.

Başbakan, 'Bu kadar mı içli dışlılar' demekten kendini alamıyor ama CIA Başkanı'na olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt vermiyor.

O DÖNEMDE AK PARTİ İLE CEMAATİN ARASI ŞEKER

Dikkat edin.

Tarih 2012 yılı Eylül ayı.

Yani henüz 17 Aralık 2013 tarihli darbe girişimi gerçekleşmemiş.

Beddualar edilmemiş, Haşhaşi lafları söylenmemiş.

AK Parti ile Cemaat'in arası, şeker renk ama bu henüz dışarıya aksetmemiş.

CIA bile biliyor. Hem de aranızı düzeltelim diye bizim Başbakanımız'a teklifte bulunuyor.

ABD, Fethullah Gülen'i iade eder mi sorusuna bir de bu pencereden bakın istedim."
KAYNAK: Yeni Şafak