CHP Antalya Belediye Başkanı Devrim Kök ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı adayını değiştirmek için kulis faaliyetine başladı. Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre, Kök ve Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Sultan Yeğen'le dün gece görüştü. Kök ve Akaydın, Yeğen'e, "Adaylıktan çekil, seni il başkanı yapalım'' dedi. Akaydın, ''Biz Muratpaşa'ya Devrim'i aday yapmak istiyoruz'' dedi. Konuya ilişkin kararın ise bugün verileceği MYK'nın Muratpaşa'ya ilişkin bir durum değerlendirmesi yapabileceği belirtildi.

Öte yandan, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de Ankara'ya çağırıldı. Yeniden aday gösterilmeyen Kürüm'ü bugün bazı genel başkan yardımcılarının görüşeceği ve adaylığa ilişkin durum değerlendirmesi yapılabileceği belirtildi.

Tekirdağ'da ise 76 yaşındaki Kadir Albayrak'ın adaylığının geri çekilebileceği belirtildi. İbrenin yeniden mevcut Belediye Başkanı Adem Dalgıç'a dönebileceği ifade edildi.

''DSP'NİN BAŞINA METİN FEYZİOĞLU GEÇECEK''

Bu arada, özellikle İzmir'de CHP'den aday gösterilmeyen belediye başkanlarının DSP'ye geçmesi konusunda yoğun bir kulis faaliyeti yürütülüyor. Aday gösterilmeyen belediye başkanlarına bazı DSP'liler tarafından telefon açılıyor. Telefonda, "DSP'ye geçin, partinin başına Metin Feyzioğlu gelecek'' deniliyor. Böylece, DSP'nin CHP'nin alternatifi olacağı belirtiliyor.

yerelgündem