Ankara- CHP Gençlik Kolları'nın düzenleyeceği "Gençlik ve Siyasal Katılımcılık" konulu sempozyum Cumartesi günü saat 11.00'de parti genel merkezinde gerçekleşecek. Üç oturum halinde yapılacak sempozyumun açılış konuşmasını CHP lideri Kılıçdaroğlu yapacak. Sempozyuma Türkiye'nin 76 ilinde örgütlü olan CHP'li gençler katılacak. Sempozyumda gazeteci Gürkan Hacır'ın çektiği "Kökler" adlı belgeselin gösterimi de yapılacak.

Sempozyumun "Türkiye'de Gençlik Hareketinin Siyasal Tarihi" konulu birinci bölümünde, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Prof. Gaye Usluer, - CHP BYKP Başkan Yardımcısı Prof. Fethi Açıkel ile Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Dr. Fikret Bila konuşmacı olarak söz alacak.
"Cumhuriyet Halk Partisi'nde Gençlik ve Gelenek" konulu ikinci oturumda ise CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Kerem Yıldırım, CHP Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı (1974-78) Zeki Alçın ile CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen birer konuşma yapacak.

Üçüncü ve son oturumda ise "Bugünün Gençlik Politikaları ve Siyasette Gençlik" konusu ele alınacak. Bu bölümde de CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP Bursa Milletvekili Dr. Aykan Erdemir ile ODTÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şen birer değerlendirme yapacak.


Cumhuriyet